Print deze pagina

Excellentieprogramma Ondernemerschap

Het start met ambitie…

Vanaf september 2018 loopt het Excellentieprogramma “Ondernemerschap” binnen ROC Leeuwenborgh. Ondernemerschap wordt in onze samenleving steeds belangrijker. Leeuwenborgh onderkent deze noodzaak. Het vak wordt dan ook opgenomen binnen alle lopende opleidingen.

Medewerkers en studenten die een stapje verder willen gaan en echt willen kijken of ze aan het einde van het programma genoeg waarde kunnen creëren om met hun ideeën verder te gaan, krijgen in dit programma de gelegenheid geboden.

Tweewekelijks komen in Maastricht studenten, docenten, Brightlands Innovation Factory en bedrijfsleven bij elkaar om een avond samen te werken aan ondernemende ideeën. Dit programma loopt een half jaar en eindigt met een inspirerende bijeenkomst waarin de ondernemers in spé hun producten of diensten pitchen in een innovatieve omgeving.

In 14 sessies leren studenten ondernemen, een bedrijf runnen, een bedrijfsplan schrijven en professioneel pitchen van top ondernemers uit de regio. Met methoden zoals Business Model Canvas, Waardepropositie en Storytelling worden ideeën steeds concreter vormgegeven.

Het programma wordt afgesloten met een bewijs van deelname dat studenten kunnen toevoegen aan hun cv als bewijs van excelleren. Studenten onderscheiden zich hiermee en werken aan hun personal branding. De vaardigheden helpen om een eigen professioneel netwerk op te bouwen.

Meer informatie over dit programma? Neem contact op met Frank Essers (f.essers@leeuwenborgh.nl) of Manon Huysmans (m.huysmans@leeuwenborgh.nl).