Evenementenorganisatie (verkort)

Commercieel
Locaties Maastricht, Sittard (Arendstraat)
Leerweg BOL
Niveau Niveau 4
Duur Maatwerk
Print deze pagina

Ben jij een geboren organisator en heb je oog voor detail? Vind je het leuk om anderen een mooie tijd te bezorgen? Dan zit je bij de opleiding medewerker evenementenorganisatie op je plek.

Als medewerker evenementenorganisatie help je mee bij de organisatie van allerlei evenementen: congressen, beurzen, bedrijfsuitjes, voorstellingen, concerten en festivals. Je bent een echte ‘spin in het web’. Samen met collega’s bedenk je een programma en kijk je wat er geregeld moet worden. Nodig je sprekers, organisaties of artiesten uit? Wie begeleidt hen? Wat is er te eten en te drinken? Je onderhoudt contact met decorontwerpers, technici, beveiligers, artiesten, cateraars, vervoerders, noem maar op. Natuurlijk zorg je ook voor een goede promotie, want een evenement is pas geslaagd als er voldoende publiek komt. Je hebt een rol als aanspreekpersoon, planner, organisator en uitvoerder van een evenement. Super veelzijdig dus.

Meld je direct aan voor een meeloopdag!
Creatief
Praktisch
Sociaal
Zelfstandig

Toelatingseisen

Met één van deze diploma’s begin je goed voorbereid aan de opleiding:

 • Een vmbo-diploma gemengde of theoretische leerweg of;
 • Een overgangsbewijs van 3 havo/vwo naar 4 havo/vwo of;
 • Een mbo-diploma commercieel medewerker binnendienst niveau 3.

Er zijn geen vrijstellingen voor deze opleiding.

Wat ga je doen tijdens deze opleiding?

Bij het organiseren van een evenement komt nogal wat kijken: van creatieve invulling tot kostenberekening en van planning tot presentatie. Heel breed dus. En interessant. Tijdens de opleiding is er aandacht voor theorie, maar zeker óók voor de praktijk. Want dan leer je het vak pas echt.

Wat leer je?

Je volgt een aantal avo-vakken (algemeen vormend onderwijs) zoals: Nederlands, Engels, rekenen, loopbaan & burgerschap en daarnaast natuurlijk de vakken die je straks in de praktijk nodig hebt:

 • Bedrijfseconomie;
 • Internetmarketing;
 • Evenementenorganisatie;
 • Reclame en promotie.
Ook belangrijk

Het organiseren van evenementen is een dynamisch vak. Het is dan handig als je bepaalde eigenschappen hebt:

 • Samenwerken vind je fijn
 • Je durft initiatief te tonen
 • Je drukt je goed uit in het Nederlands en 2 moderne vreemde talen (mondeling en schriftelijk)
 • Presenteren voor een groep vind je prima
 • Je weet anderen te overtuigen van je plannen en ideeën

Stages

De theorie is je basis, maar je leert het vak pas écht in de praktijk. Je loopt dan ook stage bij een evenementenbureau, een festivalorganisatie of een non-profitorganisatie.

Duur van de opleiding

Middels een maatwerktraject wordt gekeken hoe jij versneld door de reguliere 3-jarige opleiding kan.

Afronding

Examens en stages gehaald? Dan krijg je een mbo-diploma medewerker evenementenorganisatie niveau 4.

Praktische zaken voor deze opleiding

Lesgeld

Voor schooljaar 2019/2020 is het lesgeld voor BOL opleidingen door het ministerie vastgesteld op € 1168,- Dit geldt alleen voor studenten die op 1 augustus 18 jaar of ouder zijn.

Studiemiddelen

Voor deze opleiding heb je in ieder geval een laptop, boeken/readers en licenties nodig.

Start- /instroommomenten

De opleiding start direct na de zomervakantie.

Begeleiding

Leren is niet voor iedereen even makkelijk. ROC Leeuwenborgh wil elke student de kans bieden een diploma te halen. Soms heb je daar wat extra’s bij nodig. Dat ‘extra’ kan van alles zijn: een faalangstreductietraining, een aparte plaats in de klas, extra ondersteuning als je dyslectisch bent (zoals werken met Kurzweil), extra ondersteuning bij Nederlands, Engels of Rekenen of gerichte hulp bij persoonlijke problemen.

De mentor

Elke student krijgt bij de start van de opleiding een mentor toegewezen, minstens voor de duur van een schooljaar. De mentor heeft een coachende rol. Heb je vragen op het gebied van extra ondersteuning, dan kun je ook terecht bij je mentor. 

Het Loopbaanportaal

Soms kan je mentor je met een specifieke ondersteuningsvraag niet verder helpen. Hij meldt je dan aan bij de studieloopbaanbegeleider van het Loopbaanportaal. De studieloopbaanbegeleider bekijkt samen met jou welke ondersteuning nodig is. Dit kan niet alleen aan het begin van je opleiding, maar is tijdens je hele opleiding mogelijk.

Verkeerde studie?

Als zou blijken dat je een verkeerde studiekeuze hebt gemaakt, dan geef je dit door aan je mentor. Heb je hulp nodig om een nieuwe opleidingskeuze te maken? De mentor kan je hiervoor aanmelden bij het Loopbaanportaal. Hier zoekt men (samen met jou, en eventueel jouw ouders) uit wat beter bij je past. Jouw loopbaan staat bij ons centraal!

Andere ondersteuning

Wij bieden ook steun aan studenten met sociaal-emotionele problemen of studenten met een uitdaging op een bepaald gebied. Schoolmaatschappelijk werk is aanwezig op onze hoofdlocaties in Sittard en Maastricht. Zij proberen, samen met jou, problemen in een zo vroeg mogelijk stadium aan te pakken. Via je mentor word je in contact gebracht met de juiste ondersteuner. En als wij je niet verder kunnen helpen, dan zoeken we verder naar ondersteuning buiten Leeuwenborgh.

Het Infocentrum

Welke opleiding past bij mij? Hoe meld ik me aan voor een opleiding? Is er genoeg werk te vinden? Heb ik recht op studiefinanciering? Hoeveel studiefinanciering krijg ik? Kan ik als mbo’er gratis reizen? Het Informatiecentrum is jouw vraagbaak. Wij zijn te vinden op de Leeuwenborgh hoofdlocaties in Maastricht en Sittard. Dagelijks zijn er deskundige medewerkers aanwezig die kunnen helpen met:

 • opleidingsinformatie;
 • advies bij het kiezen van een opleiding binnen of buiten Leeuwenborgh;
 • vragen over studiefinanciering;
 • aanmelden bij Leeuwenborgh;
 • doorstroom naar een andere mbo-opleiding;
 • doorstroom naar een hbo-opleiding;
 • aanvraag diplomawaardering voor studenten met een migratieachtergrond.