Print deze pagina

Studiefinanciering: hoe werkt het?

Geplaatst op 14/05/2019 13:15

Uw kind wordt binnenkort 18 jaar en kan dan studiefinanciering aanvragen. Of uw kind is al 18 jaar (of ouder) en begint aan een mbo opleiding. Ook dan kan uw kind studiefinanciering aanvragen.

Er komt dan veel op u af. Hoe gaan we die studie financieren? Hoe zit dat eigenlijk met de studiefinanciering tegenwoordig? Is studiefinanciering voor mbo ook een ‘leenstelsel’ geworden? Krijgt uw kind nog een bijdrage van de overheid of moet u als ouder de studie zelf betalen?

Het is verstandig op tijd te kijken naar de financiële gevolgen van studeren. Om u van alle informatie te voorzien, organiseert de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) een webinar op donderdag 23 mei om 19.30 uur. Een webinar is een voorlichting die u thuis achter de computer kunt bekijken. In de uitzending van ongeveer drie kwartier krijgt u alle informatie over de (toekomstige) studiefinanciering van uw kind. Tijdens de uitzending heeft u gelegenheid vragen te stellen aan medewerkers van DUO.

Voor dit webinar hoeft u niets op uw computer te installeren. Alleen inschrijven met uw e-mailadres is voldoende.

Als u alles wilt weten over de studiefinanciering van uw kind, schrijft u zich dan hier in voor het webinar.

Mocht de bovenstaande link niet werken, kopieer dan de volgende link en plak deze in uw browser: https://duo.nl/webinar.