Print deze pagina

Studenten Brood en banket scoren goed bij jeugdvakwedstrijden

Geplaatst op 07/03/2019 13:51

Op 21 februari namen 35 studenten van onze bakkersopleiding mee in de Jeugdvakwedstrijden. Samen met de studenten van Summa college Eindhoven en Gilde Opleidingen in Venlo leverden zij hun creaties in Heerlen in voor de vakjury.

Trots op resultaat

Docenten Peter OpHey en Jos Haan: “We zijn trots op het resultaat. Zes studenten vielen in de prijzen in diverse klassen. Twee studenten werden eerste en zijn hiermee geplaats voor de Nederlandse kampioenschappen. Mariska Hazelhof werd eerste in de klasse zelfstandigwerkend banketbakker en Jelle Bomhof in de klasse zelfstandigwerkend broodbakker.

Oefenen tijdens stage

Mariska Hazelhof: “Ik loop mijn stage bij Laféve chocolade en desserts in Maastricht. Gelukkig mocht ik hier veel oefenen voor de jeugdvakwedstrijd. Ik wil natuurlijk altijd kwaliteit leveren, maar mijn creaties maken voor de wedstrijd was het toch net wat spannender. Over het eindresultaat van mijn bonbons en desserttaartjes was ik tevreden, toch had ik niet het idee dat ik de wedstrijd zou winnen. Toen mijn telefoon ging, was ik dan ook erg verrast. ”

Eric Zenden nam deel in de klasse zelfstandig broodbakker en haalde hiermee een mooie tweede plaats. Eric maakte zijn broden en zijn getoerd gerezen broodvarianten (croissants) op school. Vorig jaar nam hij ook deel aan de wedstrijd. “Ik heb mijn recepten van vorig jaar iets aangepast en met succes! Ik maakte een hartig koffiebroodje met gehaktvulling en gebruikt tomaat als topping. Het viel goed in de smaak bij de jury.”

Stan Breukers: “Toen ik wist dat ik ging deelnemen aan de wedstrijd heb ik dit ook overlegd met mijn stagebegeleider bij Chocolatier en patissier van Bragt in Geldrop. Zo kon ik een paar keer oefenen en heeft hij me geassisteerd bij het aanpassen van het recept. Na een paar keer oefenen kon ik tevreden zijn. Het heeft uiteindelijk geresulteerd in de tweede plaats."

Op de foto's

Groepsfoto van links naar rechts: Mariska, docent Jos Haan, Stan en Eric
De patisserie creaties van Mariska en de brood creaties van Jelle.