Print deze pagina

CIOS Dansopleiding? Doe eerst auditie!

Geplaatst op 25/03/2019 09:58

De CIOS Dansopleiding start je niet zomaar. Je neemt eerst deel aan de dansauditie. Dans moet echt je passie zijn en dit moet ook blijken uit de aanbevelingsbrief van je dansdocent. De auditie is op woensdag 17 april 2019. Meld je aan bij docent Eva Houten (e.castermans-houten@leeuwenborgh.nl). De auditie is op onze opleidingslocatie de Sportzone in Sittard, Milaanstraat 125. Je dient je van te voren aan te melden voor een van de twee dansopleidingen (zie de linkjes onderaan dit bericht).

Bekijk ook even het filmpje van eerste jaars student Chelsea over de dansauditie.

Docent Eva Houten: “Je wordt bij ons opgeleid tot dansleider en/of danscoördinator. Het is dus erg belangrijk dat je zelf vele danstechnieken beheerst én kunt overbrengen op een groep. Om te beoordelen of jij geschikt bent voor een baan in de danswereld neem je deel aan onze dans auditie. Tijdens de auditie letten we erop of iemand de vaardigheid heeft, of kan ontwikkelen om dansles te geven. De auditie bestaat uit verschillende onderdelen: techniek les, improvisatie, lesgeven aan elkaar, fysieke testen. Hierbij letten we op het huidige niveau en in hoeverre zich iemand nog kan ontwikkelen.

Het spreekt voor zich dat lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen van belang zijn om een baan in de danswereld te kunnen volhouden. Interesse en of meer informatie: