Print deze pagina

Nieuw! Start-up Beauty and More by students in Sittard

Geplaatst op 31/10/2018 14:34

De opleiding tot Schoonheidsspecialist en Allround schoonheidsspecialist van onze school heeft iets nieuws! Op maandag 29 oktober ontvingen de studenten van deze opleidingen de eerste klanten in het eigen leerwerkbedrijf. Het ligt gevestigd in het centrum van Sittard, Steenweg 90.

De eerste klanten

Om 10.00 uur komen de eerste klanten binnen. Het zijn twee dames die regelmatig een behandeling boeken bij de schoonheidsspecialisten van de opleiding. Na het ontvangst door Joëlle en Nina mogen de dames nog even plaatsnemen op de brede vensterbank waar dikke kussens op liggen. De dames kijken tevreden rond in de nieuwe salon. Docent Eveline Vleugels komt de dames ook verwelkomen en vraagt of ze het goed hebben kunnen vinden. “We hebben het goed gevonden. Het parkeren was ook eenvoudig. We staan op de parkeerplaats van de Steenweg, hier aan de achterkant van het pand. Het ziet er mooi uit hier, jullie hebben hard gewerkt.”

Een behandeling naar keuze voor dames …

De studenten Suraya en Daphne zitten bij twee van de zes de behandelstoelen. Suraya: “Ik vind het best spannend om hier de eerste keer te werken. Het is heel anders dan het praktijklokaal op school. Dit lijkt in alles meer op een echte salon.” Daphne vertelt: “Het is hier veel rustiger. Het praktijklokaal op school is rumoeriger omdat er meerdere lessen tegelijk worden gegeven.” De dames verwachten dat ze zich in deze echte salon meer kunnen specialiseren. Klanten kunnen ook zelf een behandeling uitzoeken. Op school geven ze iedereen standaard een gezichtsbehandeling. Daphne: “We zitten hier in het centrum van de stad. Hierdoor verwachten we een groter klantenbestand te kunnen opbouwen dan op school. Mensen lopen hier makkelijker binnen. Ook passanten kunnen we helpen op het moment dat we geen reservering hebben.”

… én heren

Joëlle en Nina hebben deze dag ontvangst en verkoopdienst. Tegen de wand staan diverse producten tentoongesteld variërend van crèmes tot make-ups. Op de bovenste plank staan mannen producten. Nina: “Ja, ook mannen zijn hier van harte welkom. We gebruiken speciale producten voor mannen en een behandeling kan bijvoorbeeld bestaan uit een gezichtsbehandeling of massage.

Het ontstaan van deze mooie start-up

Het leerwerkbedrijf “Beauty and More by students” is een start-up die ontwikkeld is door twee docenten van de opleiding, Paula Weerts en Mirthe Nacinovic. De dames voelden zich vorig jaar uitgedaagd door een oproep van het College van Bestuur voor het indienen van een start-up plan. De voorwaarde was dat het innovatief moest zijn en een bijdrage moest leveren aan het gepersonaliseerd leren en eigentijds curriculum. Het College van Bestuur keurde de plannen van de dames goed en zo begon het echte werk. Het resultaat mag er zijn na maanden hard werken.

Reserveren en meer info:


Telefonisch: 088-0015195
e-mail: info@beautyandmorebystudents.nl

Website: www.beautyandmorebystudents.nl

Volg ons


Instagram: https://www.instagram.com/leeuwenborghbeauty/
Facebook: https://www.facebook.com/beautyandmorebystudents/