Print deze pagina

Mariniersloop: onze VeVa studenten deden mee

Geplaatst op 13/04/2018 11:59

Op donderdag 12 april werd voor de 40e keer de Mariniersloop gehouden. Onze studenten Veiligheid en Vakmanschap waren ook van de partij.
De mariniersloop is een hardloopwedstrijd van ruim 6 kilometer. De afstand valt reuze mee voor goed getrainde mariniers en onze studenten. De uitdaging die de loop biedt, wordt bepaald door de flinke hoogteverschillen in het parcours. De ronde vindt namelijk plaats in het outdoor sport- en recreatiegebied van het Hoge Bergse Bos, nabij Bergschenhoek. De omgeving is schitterend, maar veel genieten van de mooie omgeving was er niet bij. Het was met name hard werken want een wedstrijd wil je winnen, vooral als je militair in opleiding bent.

Enkele reacties na afloop:
  • “Het was leuk om mee te doen. Tijdens de loop had ik even ruimte om te praten met een marinier die nu de Elementaire Militaire Vorming Mariniers doet. Interessant om te horen hoe hij de vervolgopleiding van VeVa ervaart.”
  • “Het was super leuk om mee te doen. Ik heb wel ontdekt dat ik de volgende keer beter moet voorbereiden. Het parcours is vrij zwaar door de hoogteverschillen. Wat extra training naast de sportlessen op school zijn aan te raden.”
  • “We kregen complimenten van de mariniers omdat we als VeVa studenten uit Sittard zo goed liepen.”
Trots op de mariniers in opleiding

Militair instructeur sergeant Bannier: "We doen met onze studenten die stage lopen bij de Mariniers al een aantal jaren mee met de loop. Het is een leuke dag met een gezellige sfeer. De deelnemers variëren van mariniers in opleiding tot VeVa studenten uit heel het land en veteranen. Het startstort werd gegeven door luitenant-kolonel Ten Hove. Het was top, onze studenten hebben zich goed vermaakt en vonden het natuurlijk ook zwaar."