Print deze pagina

Leeuwenborghers trainen zich ijzersterk!

Geplaatst op 11/06/2018 10:21

3,8 km zwemmen, 178 km wielrennen en 42,2km hardlopen. Deze uitdagingen gaan in totaal zes Leeuwenborgh studenten en docenten aan. Verdeeld over twee teams trainen zij momenteel keihard onder begeleiding van Floris Goesinnen (ex-prof wielrenner).

Professionele begeleiding

Floris: “Zowel voor de debutant die voor het eerst de lange afstand wil finishen of in het openwater wil gaan zwemmen als voor de meer ervaren atleet die op zoek is naar een snellere tijd. De verschillende onderdelen van de relay (ieder onderdeel door een ander persoon) geven verschillende uitdagingen in de voorbereiding.

De fietsers hebben hun basis uithoudingsvermogen verbreed door bijvoorbeeld extra looptrainingen te doen tijdens de donkere natte avonden waar ze anders niet zouden kunnen trainen.

De lopers daarentegen hebben juist weer gefietst om loop specifieke blessures te voorkomen. Je kan niet zomaar uit het niets iedere dag zware looptrainingen doen. Daarom werken we óók nog op de fiets aan de conditie.

De zwemmers hebben een techniek analyse gekregen en veel aan de techniek gewerkt, ze zijn klaar en hebben op 6 mei kennisgemaakt met het donkere maaswater.

‘Als het niet moeilijk zou zijn zou iedereen het doen’
Alles voor dé foto!

Iedereen komt onderweg wel obstakels tegen. Hoe groter de uitdaging, en een Ironman is tamelijk groot, hoe talrijker deze zijn. Dit betekent niet dat het makkelijk wordt maar wel dat we extra trots kunnen zijn op de finishfoto straks 5 augustus op de Markt in Maastricht!”