Print deze pagina

In de stoel bij haarverzorging: “Dit kun je thuis ook met een stijltang.”

Geplaatst op 26/04/2018 17:09

“Goedemiddag, welkom in onze kapsalon” verwelkomt praktijkdocent Monique Deckers mij. Ze roept direct student van de opleiding tot kapper, Kiki Peree erbij. Ik stel me voor en zeg dat ik erg benieuwd ben naar wat me te wachten staat.

Deze middag ben ik model tijdens de praktijkles van de opleiding Kapper. Een paar weken terug kwamen Monique en Kiki het kantoor van Communicatie en PR binnen met de vraag wie wilde deelnemen aan de praktijkles. Toevallig had ik die avond al een afspraak bij mijn eigen kapper staan. Omdat ik erg nieuwsgierig raakte, beloofde ik alleen een kleurtje in mijn haar te laten doen die avond en het knippen te annuleren. Een voorwaarde had ik wel: eerst een advies en dan pas de schaar erin.

Alle vertrouwen in mijn kapper

Net als in een ‘echte’ kapsalon worden mijn haren eerst gewassen. Dan neem ik plaats in een stoel voor een grote spiegel. Ik praat met student Kiki over de tweejarige opleiding tot kapper. Het kappersvak bevalt haar goed. Ze vindt eigenlijk alles leuk aan het beroep. “Knippen, kleuren, krullen en stylen doe ik met veel plezier. Bij mijn stage mag ik steeds meer doen, gelukkig hoef ik niet alleen maar de kapsalon schoon te houden. Ik mag beginnen met knippen en met de tondeuse aan de slag. Het creëren van een herenkapsel of dameskapsel vind ik ook leuk.” vertelt Kiki. Aan het einde van dit schooljaar zitten de twee jaar erop. Ze plakt er dan nog een jaartje aan vast zodat ze uiteindelijk de school verlaat met een diploma tot Allround kapper. Gelukkig laat Kiki zich niet afleiden door al mijn vragen en knipt ze rustig door. Docent Monique komt af en toe even kijken en geeft wat aanwijzingen. Kiki doet het goed en dat vindt ze duidelijk fijn om te horen. Ik stiekem ook, ondertussen heb ik ook het volste vertrouwen in Kiki deze middag.

Föhnen en stylen

Als het knippen klaar is en Monique een check heeft gedaan, is het tijd om mijn haren te föhnen. Hiervoor haalt Monique student Fabiënne Lemmens erbij. Na een korte uitleg pakt Fabiënne haar föhn en gaat met diverse ronde borstels aan de slag. Ook maakt ze gebruik van diverse stylingproducten om mijn haren goed in model te krijgen. Een heel karwei en ik begin me af te vragen of me dit zelf ook gaat lukken. Ook met Fabiënne maak ik een praatje. Ze is onlangs nog naar de Beautybeurs in Düsseldorf geweest. Hier heeft ze ook veel over het kappersvak geleerd en inspiratie opgedaan. Hartstikke leerzaam zo’n bezoek en nog goed voor de teambuilding ook samen met de collega’s van de kapsalon waar ze haar stage loopt.

Even zelf met de stijltang

Na het föhnen gebruikt Fabiënne nog een beetje haarlak om alles goed in model te houden de rest van de dag. Monique sluit nog even aan vraagt wat ik ervan vind. Ik ben verrast door mijn nieuwe look en ik ben er blij mee. Vervolgens legt ze me uit dat ik dit kapsel thuis ook makkelijk met een stijltang kan maken. Met een beetje schaamte begin ik te lachen en geef eerlijk toe dat ik niet eens een stijltang heb. Dit kan natuurlijk snel veranderen. We sluiten allemaal tevreden af, Kiki en Fabiënne hebben het goed gedaan deze les, Monique is tevreden en uiteraard ben ik ook helemaal blij met mijn nieuwe kapsel. Goed gedaan dames, hartstikke bedankt.

Karin Feunekes, communicatie adviseur Leeuwenborgh

Wilt u ook een kappersbehandeling?

Iedereen kan plaatsnemen in de stoel bij de opleiding tot kapper. U kunt alle behandelingen laten uitvoeren die u bij uw eigen kapper ook laat doen. Een advies, knippen, stylen, krullen, kleuren noem maar op. Dit alles tegen gereduceerde prijzen natuurlijk. Zie hier de prijslijst.

Op afspraak

Een afspraak maakt u telefonisch via 088-0015000.
Wij zijn geopend op de volgende dagen en tijdstippen:

Dinsdag: 9:00 tot en met 11:00

Woensdag: 13:00 tot en met 16:00

Vrijdag 9:00 tot en met 11:00

Waar

Onze praktijklokalen zijn gevestigd op onze locatie in Maastricht, Sibemaweg 20. U kunt zich bij binnenkomst melden bij de receptie van onze school. Als u het praktijklokaal zelf weet te vinden, mag u gerust zonder bij de receptie te melden bij ons binnenlopen. Onze praktijklokalen bevinden zich op de begane grond, na binnenkomst bij de hoofdingang ziet u ons u direct links.