Print deze pagina

Diploma-uitreiking Veva Mechatronica

Geplaatst op 11/07/2018 16:48

Op donderdag 5 juli ontvingen onze studenten van de opleiding Veiligheid en vakmanschap Mechatronica hun welverdiende diploma.

Dubbele waarde

Het diploma kent een dubbele waarde. De studenten zijn technisch opgeleid en hebben daarbij ook militaire skills geleerd. Hierdoor kunnen ze zowel in het bedrijfsleven terecht in een technische functie als in een technische functie bij defensie.

Carrière bij defensie

De meeste afgestudeerden vervolgen hun carrière bij defensie. Ze gaan zich hier verder ontwikkelen in hun vakgebied én als persoon. Dat er veel mogelijkheden zijn binnen defensie bewijst ook het verhaal van Sergeant Majoor van Heiningen. Aan de hand van heel wat beeldmateriaal laat hij zijn loopbaan bij defensie zien. Hij benadrukt dat het niet gaat om zijn persoonlijke verhaal. Hij wil juist aan de vakmannen en hun ouders laten zien wat er allemaal mogelijk is. Hij heeft sinds zijn aanstelling bij defensie veel van de wereld gezien en is hierdoor niet alleen als mens maar ook als vakman enorm gegroeid.

Statistieken met een knipoog

Mentor en docent Carlo Berendsen heeft enkele statistieken die hij graag wil delen met de ouders. Het zijn statistieken met een knipoog, leuke anekdotes die hij in het studentregistratiesysteem is tegengekomen. Zo vertelt hij dat er soms een net trein vertrok op het moment dat een student het perron op kwam, er heel wat lekke banden zijn geweest – een vader haakt hierop in dat zoonlief niet eens een fiets heeft - , en dat hij eens de vraag kreeg: “Meneer, moeten we meedoen met de les?”. Ook het aantal bezoeken aan tandarts en huisarts waren niet gering.

The best man

Tot slot ontvangen twee studenten “The best man” award. Deze prijs reiken de docenten uit aan de twee studenten die de grootste ontwikkeling doorgemaakt hebben.

Van de niveau 2 opleiding heeft Joeri van Hout de titel bemachtigd. “Joeri heeft een enorme groei doorgemaakt. Jij wint deze titel door jouw houding en gedrag die je in de lessen liet zien en het voortouw dat je nam als er wat van de klas verwacht werd.”, aldus Carlo Berendsen.

Van de niveau 3 opleiding ging de titel naar Sven Wijnands. Carlo Berendsen licht toe: “Vanwege je continuïteit en met name het altijd correct handelen ben je in onze ogen de ideale student. Jij leverde jouw opdrachten compleet en tot detail uitgewerkt in. Jij bent zeer vakbekwaam en schroomt je niet om alles aan te pakken wat er om je heen ligt aan werkzaamheden.”

Trost en alle succes voor de toekomst

Natuurlijk, het docententeam is erg trots op deze groep. Ze hebben hard gewerkt de afgelopen twee jaar. Ze kunnen tevreden terugkijken op een mooie periode.