Print deze pagina

CIOS? Eerst slagen voor de toelatingstest!

Geplaatst op 16/04/2018 02:00

Van maandag 16 tot en met donderdag 19 april houden wij weer een reeks toelatingstestdagen voor onze CIOS opleidingen. Toekomstig studenten laten tijdens een testdag enkele sportieve vaardigheden zien. Als toekomstig sport- en bewegingsleider of coördinator is het uiteraard van belang dat je zelf ook de juiste sporttechnieken beheerst. Onderdelen waarop we de studenten testen zijn: samenspel, zwemmen, hardlopen, turnen, dans en lesgeven.

Dans

Ook voor onze dansopleiding is er een toelatingstest. De auditie is op donderdag 19 april. Toekomstig studenten van deze opleiding moeten laten zien dat ze voldoende basis dansvaardigheden hebben. Ook is het belangrijk om over muzikaliteit te beschikken en opnamevaardigheid. Uiteraard dien je ook fysiek sterk te zijn en voldoende conditie en uithoudingsvermogen te hebben.

Eerst oefenen

Ricardo Mols, CIOS docent: “Toekomstig studenten kunnen alle onderdelen eerst oefenen met hun gymdocent van het vmbo. Afgelopen januari hebben we zelf ook nog trainingsdagen gehouden op onze opleidingslocatie in Venlo. Tijdens vier trainingsbijeenkomsten zijn alle onderdelen aan bod gekomen en konden de toekomstig studenten goed oefenen. Op het resultaat van de trainingsdagen zijn we trost. Alle deelnemers van de eerste toelatingstest die we al op 25 januari hielden zijn geslaagd.”

Meer info en aanmelden

Meer informatie over CIOS, de onderdelen van de toelatingstest en data lees je hier. Nog niet aangemeld? Doe dit dan snel en we nemen contact met je op over het afleggen van de test of dansauditie.