Print deze pagina

21 deelnemers behalen mbo-diploma bij VDL Nedcar

Geplaatst op 10/07/2017 15:44

Eind juni 2017 behaalden 21 deelnemers een mbo-diploma bij VDL Nedcar. Zestien personen zijn VDL Nedcar medewerkers, die naast hun werk een opleiding hebben gevolgd. Een knappe prestatie, gezien de dynamiek bij VDL Nedcar, en de tijd die een opleiding volgen kost. Vijf deelnemers zijn studenten, die stage volgen bij VDL Nedcar maar ook op locatie les krijgen. Een uniek concept. Vorig jaar stroomden uit deze “BOL” klas eerder al 10 deelnemers met een diploma, die nu allemaal een baan hebben bij VDL Nedcar. Deze 5 deelnemers zijn nu de BOL-afstudeerders.

Tech2Create

Om dit te bewerkstelligen is een stevig partnership nodig tussen Techniekcollege (samenwerkingsschool Arcus en Leeuwenborgh.) en VDL Nedcar, ondergebracht in project Tech2Create. Ronald Paulissen, programmamanager Tech2Create: “We werken nu al twee jaar intensief met VDL Nedcar samen om hun opleidingsbehoefte in te vullen. En dat is soms een behoorlijke uitdaging. Maar het resultaat mag er dan ook zijn. Momenteel volgen ongeveer 200 medewerkers een mbo-opleiding techniek. Voor de interne werving, voorlichting en intake zitten onze eigen mensen op locatie. Evenals de lesgevende docenten. VDL Nedcar heeft geïnvesteerd in leslokalen en praktijkapparatuur. We werken tevens intensief samen met ROC Leeuwenborgh. Zij zijn verantwoordelijk voor de logistieke opleidingen bij VDL Nedcar. Dit betreft nog eens zo’n 80 BBL-deelnemers, waarvan een groot gedeelte eveneens deze weken een diploma ontvangt. Bovendien kennen we maatwerktrajecten, zoals de eerste groep entree/BBL. Deze opleiding is gericht op zogenaamde zij-instroom, voor mensen die een tijd niet gewerkt hebben, of geen of een andere vooropleiding hebben. Een traject dat opgepakt is met afdeling Entree en taal, waarbij we een stap willen zetten naar geïntegreerd taalonderwijs. De inhoud van de mbo-opleidingen wordt toegesneden op de praktijk van VDL Nedcar, waardoor de koppeling van theorie aan de praktijk optimaal is. Dit maakt leren rijker, makkelijker en leuker”.

Bedrijfsopleidingen Techniekcollege

De uitdagingen bij VDL Nedcar zijn fantastisch, maar ook intensief. Paula Boekhorst, onderwijsmanager bedrijfsopleidingen Techniekcollege; “Ons onderwijs, en specifiek de afdeling bedrijfsopleidingen, wordt behoorlijk uit haar comfort zone geslagen. VDL Nedcar is bijvoorbeeld overgegaan op 2-ploegendienst. De roosteraars van een ROC weten dat als je in een dergelijke context toch onderwijs wil organiseren, buiten werktijd en op locatie, dit een enorme opgave is. Door de dynamiek van VDL Nedcar verloopt niet alles volgens de normale procedures. En toch lukt het, met vereende krachten, van zowel docenten als ondersteuning. We laten hiermee zien een volwaardige partner te zijn voor dit soort maatwerkprojecten, we hebben samen een kleine school opgebouwd bij VDL Nedcar. We dragen hiermee bij aan een ontwikkeling van mensen in de regio, een prestatie om trots op te zijn!