Print deze pagina

Centrale Studentenraad

Wat is de Centrale Studentenraad?

De Centrale Studentenraad (CSR) houdt zich bezig met zaken die Leeuwenborgh breed spelen en behartigt de belangen van studenten bij het College van Bestuur (CvB). Dit kunnen grote en minder grote onderwerpen zijn. Ook beslist de CSR mee over belangrijke onderwerpen binnen ROC Leeuwenborgh. Denk bijvoorbeeld aan faciliteiten, praktijkovereenkomsten, fusie, etc.

De CSR heeft de volgende rechten: Instemmingsrecht, Initiatiefrecht, Informatierecht, Adviesrecht.

Wat heeft de CSR  de laatste jaren gedaan?

De afgelopen jaren is de CSR op verschillende vlakken actief geweest. Om enkele voorbeelden te noemen:

  • Dranken uit de drinkautomaat zijn goedkoper. Water is zelfs gratis geworden.
  • Onze kantines hebben geweldige make-overs gekregen.
  • Er is beleid gevormd op het gebied van schoolkosten.
  • Er zijn nieuwe studieruimtes voor studenten. 
  • We hebben afspraken gemaakt met betrekking tot de fusie.

Waarom kiezen voor de CSR?

Allereerst stel ik me aan je voor: ik ben Sindusa Sivakaran, voorzitter CSR. Ik zit in het laatste jaar van mijn opleiding en ben nu ruim een jaar lid van de CSR. De reden waarom ik voor CSR heb gekozen is simpel; ik wil opkomen voor de belangen van studenten. Door de CSR leer je de organisatie beter kennen en krijg je een kijkje achter schermen. Ook leer je de zakelijke setting kennen. Daarmee bedoel ik de vergaderingen onderling en de gesprekken met het CvB. De CSR levert dus een bijdrage aan je ontwikkeling. 

Begeleider

Ik ben Bert Wetzels en al jaren begeleider van de CSR. Ik zie het als mijn taak om de studentenraad te ondersteunen, zodat ze hun taken goed kunnen uitvoeren.

Wil je lid worden ?

Heb jij interesse om lid te worden van de CSR, dan kun je contact opnemen met Bert Wetzels. Dit kan door te mailen: b.wetzels@leeuwenborgh.nl. Of te bellen +31880015133.