02/11/2018

Studenten CIOS helpen bij Spartanrace, Eiland van Maurik

Je bent niet alleen van maandag tot en met vrijdag met je studie bezig. Dit weten onze CIOS studenten maar al te goed. Als je later aan het werk gaat in de sport- en leisurebranche dan weet je dat het weekend ook bij de werkweek hoort.

Op zaterdag voor school op pad

Onze studenten van de opleiding Medewerker sport en recreatie (schoolroute) en de opleiding Sport- en bewegingsleider/coördinator met profiel Buitensport moesten vroeg uit de veren op zaterdag 27 oktober. Om 5 uur in de ochtend stapten zijn met twintig studenten en twee docenten in de bus op weg naar ‘Eiland van Maurik’ in Gelderland.

De Spartanrace is een hardlooprace met hindernissen. Onze studenten stonden als begeleiding bij deze hindernissen waar zo’n 1800 deelnemers overheen of doorheen moesten rennen, klimmen of kruipen. “Een uitdagend parcours voor de deelnemers, maar ook een leuke taak voor onze studenten”, aldus docent Jeroen Wijckmans.

Goede waardering

Jeroen: “De studenten kregen na afloop een mooie waardering van de organisatie. Ze hebben op een enthousiaste en prettige manier samengewerkt met de andere vrijwilligers van de Spartanrace. We zijn dan ook goed beloond voor onze bijdrage.” Docent Jasper Vermazen vult aan: “Onze studenten leren veel van deze echte praktijksituaties. Met dit soort evenementen komen theorie en praktijk samen. Daar draait het om in ons mbo-onderwijs. Uiteraard krijgen ze in de lessen ook praktijk en gaan we vaker naar buiten. Door ons in te zetten als vrijwilliger voegen we iets extra’s toe en leren onze studenten net iets meer.”